Ključnih 48 sati za život sjajnog golmana - Posljedice bi mogle biti katastrofalne
Stanje sjajnog golmana izuzetno je teško i čekaju se detalji

Čeka se

Ključnih 48 sati za život sjajnog golmana - Posljedice bi mogle biti katastrofalne

Midhat Šljivak

Golman PSG-a Sergio Rico (29) doživio je danas tešku nesreću na jahanju. On je pao s konja koji ga je zatim udario u glavu i sjajni golman našao se u životnoj opasnosti. Nove informacije govore da je za njega narednih 48 sati ključno.

Sergio Rico sinoć je postao prvak Francuske s PSG-om, a jutros je nažalost u Huelvi doživio nesreću i njegovo stanje je zaista teško.

Golman PSG-a je pao s konja koji se uznemirio nakon što je naišao drugi konj koji je vukao zaprežna kola, a nakon pada ga je udario u glavu i nanio mu je teške povrede glave.

Hitno je potom helikopterom Rico prebačen u bolnicu. Tamo su mu konstantovane teške povrede glave, stavljen je u indukovanu komu i ljekari mu se bore za život.

Španski mediji donijeli su nove informacije o nesretnom golmanu. Relevo iz svojih izvora saznaje da je narednih 48 sati ključno za život Sergija Rica.

Oglasi

"Sljedećih 48 sati bit će ključni za Sergija Rica. Posljedice za njega bit će procijenjene nakon tog vremena", piše Relevo.

Poruke podrške za fenomenalnog čuvara mreže stižu sa svih strana. PSG je poslao svu neophodnu pomoć za porodicu u ovim teškim trenucima i svi se nadaju da će Rico biti dobro.

Situacija trenutno nije baš najbolja. Svi čekaju šta će se desiti i svakako se nadamo da će igrač PSG-a nakon svega biti dobro.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sergio Rico je većinu karijere proveo u ekipi Seville, a pored PSG-a nastupao je još za Fulham i Mallorcu. Trenutno je drugi izbor Parižana iza Gianluigija Donnarumme.

Ove sezone 29-godišnji čuvar mreže nije nastupio za francuskog prvaka u čijim redovima je odigrao ukupno 24 utakmice od dolaska 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi