Nakon ovog bi mnogi sami izašli s terena: U Bundesligi viđen jedan od navećih promašaja ikad
Foto - Screenshot

Sergis Adamyan promašio nestvarno

Nakon ovog bi mnogi sami izašli s terena: U Bundesligi viđen jedan od navećih promašaja ikad

M. Šljivak

Fudbaler Kolna Sargis Adamyan (29) imao je promašaj za pamćenje u duelu 15. kola njemačke Bundeslige u Berlinu protiv Herthe, a ovo je definitivno jedan od najvećih promašaja svih vremena.

Armenski napadač Sergis Adamyan ove sezone u dresu Kolna ne zabija često golove. Postigao je samo jedan pogodak uz jednu asistenciju, a zašto je tako moglo se vidjeti na meču u Berlinu protiv Herthe.

Hertha je pogotkom Kange iz devete minute imala prednosto od 1:0, a Adamyan je već šest minuta kasnije imao veliku šansu da izjednači rezultat.

Ovaj 29-godišnjak je dobio loptu od Maine na tri metra od mreže. Gol je bio potpuno prazan i Armenac je samo trebao da je plasira i da donese svom timu izjednačenje.

Međutim, to se nije desilo. Loše je napadač Kolna zakačio loptu, ona mu je prešla preko noge i otišla je iznad prečke gola domaćeg tima.

Niko na stadionu nije mogao da vjeruje šta je čovjek promašio. Ovakve 'fule' dešavaju se jednom u 1000 pokušaja i ništa Adamyanu nije preostalo nego da se uhvati za glavu.

Oglasi

Nije nikakvo čudo što Adamyan ove sezone ima na kontu samo jedan pogodak. Ovakve prilike se jednostavno moraju koristiti.

On je na današnjem meču odigrao 56 minuta. Zamijenio ga je Thielmann, a Koln nakon današnjeg meča nikako nema razloga za zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha je slavila s 2:0. Pored gola Kange iz devete minute u strijelce se upisao još i Richter u 54. minuti meča.

Ko zna šta bi se desilo da je Armenac uspio postići pogodak iz šanse koja se ne promašuje jer ovo je baš nestvarno što je uspio promašiti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi