Serija A prelomila: Svi igrači moraju biti vakcinisani
FOTO: EPA

Pred start nove sezone

Serija A prelomila: Svi igrači moraju biti vakcinisani

Haris Zilić

Rukovodstvo Serije A donijelo je jednu bitnu odluku pred novu sezonu.

Naime, svi profesionalni fudbaleri, tačnije igrači koji igraju u Seriji A i Seriji B moraju se vakcinisati prije početka nove sezone.

Neki igrači su već vakcinisani. Ima ih sa jednom i sa dvije doze, ali klubovi će morati dostaviti dokaze rukvodstvu lige da je svaki prijavljeni igrač primio dvije doze vakcine protiv koronavirusa u protivnom neće moći konkurisati za utakmice dok god ne uradi navedeno.

Na ovakav potez Serija A odlučila se nakon što je u timu Spezije tokom priprema deset fudbalera bilo zaraženo korornavirusom, a i prošle sezone neke utakmice su pomjerali i odlagali upravo zbog igrača koji su bili pozitivni na koronavirus.

Svu potrebnu dokumentaciju o vakcinaciji igrača klubovi će rukovodstvu lige morati predati do 20. augusta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji prenose također da čelnici Serije A smatraju da bi se vakcinacijom napokon sve vratilo u normalu kada je u pitanju fudbal.

Slično očekuje i navijače koji će karte uzimati samo uz dokaz o vakcinaciji, dakle neće biti više validni testovi kao dokaz da ste negativni na koronavirus.

Top Komentari

Svojprisebi
Tiranija pocinje
6 1
arijan10
A sta ce biti kad se zaraze usprkos cijepljenju? Kakva li ce im biti reakcija, kad ne mognu ni 30% kapaciteta stadiona popunit, jer se nece narod cijepiti?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi