Cesena izbacila Sassuolo iz Kupa Italije

Veliko iznenađenje na Mapei stadionu

Cesena izbacila Sassuolo iz Kupa Italije

E. Čaušević

Fudbaleri Cesene večeras su nakon nevjerovatnog preokreta savladali na gostovanju Sassuolo u okviru osmine finala Kupa Italije.

Večeras na Mapei stadionu niko nije mogao očekivati da će se Sassuolo oprostiti od Kupa Italije posebno kada su domaći fudbaleri u četvrtoj minuti utakmice stigli do prednosti. Mrežu Cesene tada je zatresao Pellegrini.

Ipak, u samom finišu utakmice gostujuća ekipa je za tri minute napravila nevjerovatan preokret. U 81. minuti na 1:1 iz penala je izjednačio Ciano, a samo tri minuta kasnije bilo je 2:1 za Cesenu.

Balzano je bio asistent, a gol za veliki preokret gostiju postigao je Laribi. Sassuolo je do kraja meča pokušao da izbori produžetke, ali je Cesena sačuvala svoju mrežu i plasirala se u četvrtfinale Kupa Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kup Italije, osmina finala:

Sassuolo - Cesena 2:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi