Đurić i Salernitana korak od Serije A, Ascoli opet slavi Bajića

Serija B

Đurić i Salernitana korak od Serije A, Ascoli opet slavi Bajića

E. Škorić

Bh. reprezentativci imali su relativno uspješan dan.

Danas su se igrači mečevi 36. kola Serije B, bilo je zaista puno uzbuđenja i golova, a mi smo se fokusirali na mečeve bh. nogometaša.

Riad Bajić opet je bio strijelac, 11. put ove sezone, a njegov Ascoli je osvojio vrijedan bod kod Reggine (2:2) i sa 41 bodom i dalje ima priliku nakon očajnog pčetka sezone ostati u ligi.

Salernitana je veliku pobjedu, reultatom 2:1, upisala u gostima kod Pordenonea. Milan Đurić se nije upisao u strijelce, igrao je do 75. minute, a njegov tim ostaje drugi na tabeli sa 63 boda. Prvi i drugi tim, podsjetimo, idu bez doigravanja u Seriju A.

Empli ima sedam bodova više od Salernitane nakon uvjerljive pobjede nad Cosenzom (4:0), dok je Monza u derbiju gornjeg dijela tabele s 1:0 pobijedila Lecce. Monza je četvrta, a Lecce treći na tabeli.

Svi rezultati 36. kola Serije B:
Chievo - Cremonese 1:1
Cittadella - Entella 1:0
Empoli - Cosenza 4:0
Vicenza - Brescia 0:3
Monza - Lecce 1:0
Pescara - Reggiana 1:0
Pisa - Venezia 2:2
Pordenone - Salernitana 1:2
Reggina - Ascoli 2:2
SPAL - Frosinone 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi