Seriji A se vraća stari sjaj: Na Apenine stiže i odbačeni sin francuskog fudbala

Zvučno ime na Čizmi

Seriji A se vraća stari sjaj: Na Apenine stiže i odbačeni sin francuskog fudbala

A. Čaušević

Može li Serije A poprimiti sjaj sa kraja prošlog i početka ovog milenija? Pa političari u Italiji su učinili svoje, sada je reda na fudbalskim radnicima.

Zbog zakona prema kojem klubovi za tek pristigle strance u prve dvije godine ugovora plaćaju samo porez na polovinu njegove plate napravio se preduslov za povratak "calcia" na tron evropskog fudbala.

To znači da će klubovi iz Serije A igračima ponuditi veću platu nego do sada te ne treba da čudi zašto se kod nekih od najatraktivnijih fudbalera današnjice probudila želja za dolaskom na Apenine.

Od ove sezone na Čizmi bi trebao igrati i Hatem Ben Arfa, odbačeni sin francuskog fudbala. Nestašni dečko koji je stvarao glavobolje klupskim čelnicima gdje je god igrao...

Nakon avantura u Nici, PSG-u i Rennesu postao je slobodan igrač te se prema izvještajima italijanskih medija odlučio se za Sampdoriju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rukovodstvo kluba iz Đenove se s Ben Arfom sastalo poslije jučerašnjeg prijateljskog duela s Monacom te je navodno postignut i dogovor.

Hoće li ovaj 31-godišnjak koji je svojevremeno nastupao i u Premiershipu za Hull City i Newcastle United i zvanično postati član Sampe saznat ćemo u narednim danima...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi