Serin: Ko je Milićević? Pitajte igrače Lyona, oni sigurno znaju

Predsjednik Metza hvali bh. fudbalera

Serin: Ko je Milićević? Pitajte igrače Lyona, oni sigurno znaju

Bh. reprezentativac Danijel Milićević jučer je zvanično predstavljen u Metzu, za koji će narednih šest mjeseci nastupati kao posuđen igrač iz Genta.

Milićević je u novom klubu 'zadužio' dres sa brojem deset, a oduševljenje zbog dolaska nije krio ni on, ni čelnici kluba.

Govoreći o kvalitetima našeg veznog fudbalera, predsjednik Metza Bernard Serin prisjetio se sezone 2015/2016. u kojoj je Gent prošao dalje u grupi H u kojoj je bio i Lyon.

"Ako ne znate ko je Danijel Milićević, pitajte igrače Lyona. Oni sigurno znaju za njega, a i vama će biti jasno kakvog smo igrača doveli", rekao je Serin.

U novembru 2015. godine, Gent je kao gost savladao Lyon rezultatom 2:1 a na toj utakmici je Milićević postigao gol i upisao asistenciju za pobjedu u petoj minuti sudijske nadoknade.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prethodno je, u septembru, Gent na svom terenu remizirao sa Lyonom odigravši 1:1 a i tada je strijelac jedinog gola za belgijski tim bio Danijel Milićević, koji je u to vrijeme igrao najbolji fudbal u karijeri.

Predsjednik Metza je istakao i to da postoji opcija da francuski klub otkupi Milićevićev ugovor, ali da će to biti moguće samo ukoliko izbori opstanak u društvu najboljih ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi