Sesar: Pobjedom protiv Latvije doći na korak bliže Brazilu

Bh. reprezentativac za SportSport.ba

Sesar: Pobjedom protiv Latvije doći na korak bliže Brazilu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač turskog Elazigspora Ivan Sesar ima jednu dosta uspješnu sezonu iza sebe, njegov tim je uspio ostati u društvu najboljih iako nije sve tako dobro izgledalo početkom godine kada je došao, izborio se za novi ugovor, a sada je spreman da pomogne nacionalnoj selekciji na putu do Brazila.

"Kada sam došao sredinom prvog mjeseca, klub je bio u jednoj teškoj situaciji. Stručnjaci turskog nogometa su nas stavljali među klubove koji su glavni konkurenti za ispadanje. Osim toga, bilo je teško na početku, velika je razlika u fudbalu, treninga, saigrača, svega. Bilo je teško, ali dizao sam se iz utakmice u utakmicu i na kraju moram biti zadovoljan. Produžio sam saradnju sa klubom na naredne četiri godine."

"Ambicije svakog kluba su da idem prema gore, međutim sa proračunom od nekih 11 miliona eura sigurno je da se ne može prići velikoj trojci Bešiktašu, Galati i Feneru, a ima tu još klubova koji su sigurno ispred nas. Predsjednikove riječi su da kroz dvije-tri godine želi igrati Evropu, pa ćemo vidjeti", istakao je Sesar.

Dodao je bh. veznjak da se trudi da nauči turski jezik što mu je ujedno i jedan od glavnih ciljeva u narednom periodu, a pomoć ostalih bh. reprezentativaca koji nastupaju u Turskoj mu je mnogo značila.

Što se tiče bh. reprezentacije i puta u Brazil, bh. defanzivni veznjak istiće kako je sada svaka utakmica od ogromnog značaja, te da ćemo pobjedom protiv Latvije biti na korak do cilja:

"Sigurno da je veliki uspjeh bio pobijediti Grčku sa 3:1. Međutim, iako je to bila povijesna utakmica, kako se govorili, sigurno je da je i utakmica protiv Latvije povijesna. Svaka naredna je sada povijesna jer jako smo blizu tog cilja - plasmana u Brazil. Imamo jednu odličnu situaciju, a pobjedom protiv Latvije ćemo biti još jedan korak bliže plasmanu. Mislim da, ako budemo pravi da neće biti problem".

Sesar je uz osmijeh dodao da posebno prati igre svog bivšeg kluba Sarajeva, a posebno ga je razveselilo kada je čuo da u posljednjem meču Emir Hadžić "trpa, trpa, trpa i na kraju je zabio pet golova", što mu je bilo jako drago.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Također je poručio kako pomno prati nastupe Saida Husejinovića u dresu Dinama, s kojim je stalno u kontaktu i za kojeg smatra da će biti jedan od ključnih igrača u evropskim mečevima Modrih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.