Sesar raskinuo ugovor sa rumunskim Voluntarijem

Vraća li se u Premijer ligu BiH?

Sesar raskinuo ugovor sa rumunskim Voluntarijem

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Ivan Sesar okončao je svoju epizodu u Voluntariju.

Dvadesetdevetogodišnji Sesar je u ovaj rumunski klub prešao ljetos, ali kako se u prethodnih šest mjeseci i nije pretjerano naigrao, odlučio je sporazumno raskinuti ugovor i potražiti novu sredinu.

Da je Sesar postao bivši u Voluntariju potvrdio je i trener ovog prvoligaša Cristiano Bergodi, navodeći kako su pored našeg nogometaša, klub još napustili Dinu Moldovan, Alexandru Ciucur, Andrei Ionescu, Ivan Zgrablić i Alphousseyni Sane.

Sesar je u protekloj polusezoni za Voluntari odigrao ukupno šest ligaških utakmica u kojima je sakupio 386 minuta.

Kroz dosadašnju karijeru Sesar je prethodno igrao za Inter Turku, Dunajsku Stredu, Akhisar Belediye, Elazigspor, Lokomotivu, Zagreb, Koper, te u našoj zemlji za Sarajevo i Široki Brijeg u kojem je ponikao.

Za nacionalni tim je u eri Safeta Sušića nastupio dva puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi