Sesaru odlično u Finskoj: Blizu sam novog trofeja

Nekadašnji reprezentativac BiH

Sesaru odlično u Finskoj: Blizu sam novog trofeja

Fudbaleri iz Bosne i Hercegovine razbacani su diljem svijeta, no neki su zaista "trbuhom za kruhom" otišli na zanimljive destinacije.

Tako se u zimskom prijelaznom roku na odlazak u Finsku odlučio Ivan Sesar, nekada jedan od najboljih fudbalera Sarajeva, a prve impresije nakon nekoliko mjeseci provedenih u tamošnjem Interu iz Turkua su više nego pozitivne.

Odmah po dolasku Sesar se izborio za mjesto u timu i pokazao da će biti pojačanje, a riječi hvale na njegov račun imaju i svi u klubu.

"Ponudu iz Finske sam dobio još u decembru prošle godine. Iskren da budem, o fudbalu u Finskoj nisam uopšte mnogo znao i raspitivao sam se dosta kod bivšeg saigrača Ivana Tatomirovića koji je tu već tri godine. Rekao mi je mnogo dobrih stvari, tako da se kasnije nisam dvoumio. Rekao sam: 'Da, dolazim'. Nakon tri mjeseca mogu reći da nisam pogriješio i da sam sretan i zadovoljan ovdje", kazao je Sesar na samom početku razgovora za SportSport.ba.

Koliko dobro ide Sesaru, toliko ide i njegovom timu.

"Ide nas dobro, evo, baš, smo izborili plasman u finale Kupa. Tu ćemo igrati protiv Helsinkija, koji je već godinama bez premca u Finskoj, no nismo bez šansi. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo taj trofej."

Osvrnuo se i na ambicije u prvenstvu.

"Sezona je počela prije nekoliko dana. Na startu smo izgubili od VPS-a rezultatom 2:0, ali sezona traje još dugo i vjerujem da ćemo završiti među najbolje tri momčadi. To nam je cilj. Što se tiče mene, mogu da budem prezadovoljan minutažom. Svaku utakmicu dosad sam odigrao, računajući prvenstvo i Kup, od prve do posljednje minute."

Par riječi o Interu...

"Ma, o klubu mogu samo pričati u superlativima. Sve je na jednom visokom nivou, uslovi za rad su fenomenalni, a dobar je i trener. Pored mene u klubu imaju još četvorica stranih fudbalera. Dobro se slažemo svi."

Iza Sesara je bogato internacionalno iskustvo. Prije nego što se okušao u Finskoj, imao je priliku još igrati u Sloveniji, Hrvatskoj, Turskoj, Slovačkoj i Rumuniji, te u našoj zemlji za Široki Brijeg i Sarajevo. Upisao je i dva nastupa za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti