Sesaru poluvrijeme u pobjedi nad Istanbulom BB

Minimalna pobjeda Fenerbahčea

Sesaru poluvrijeme u pobjedi nad Istanbulom BB

A. Haznadarević

Posljednja dva današnja susreta turske Super lige, odigrale su ekipe Elazigspora i Istanbula BB, te Fenerbahčea i Eskišehirspora, a u oba duela su domaćini slavili minimalno, sa jedan naprema nula.

Za bh. javnost je svakako bio zanimljviji duel Elaziga i Istanbula, gdje su se sastali timovi dvojice bh. reprezentativaca, Ivana Sesara i Edina Višće. 

 

Nijedan niti drugi se nisu našli u udarnim postavama svojih ekipa. Prvo poluvrijeme je proteklo bez promjene rezultata, a u nastavku trener domaćih odlučio tim pojačati sa Ivanom Sesarom. Dobio je Elazigspor više čvrstine u odbrani i širine u napadu, pa su uz još dvije izmjene domaći ostvarili prevagu na terenu. 

 

U 82. minutu meča dogodio se ključni trenutak, kada je Volkan Yilmaz pogodio za pobjedu Elaziga. Zanimljivo je da je upravo on u igru ušao dva minuta ranije.

 

U drugom susretu, Fenerbahče je savladao Eskišehirspor također sa 1:0, a jedini pogodak na meču djelo je Cristiana Baronija iz 53. minuta utakmice.

 

Super liga, 29. kolo

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Elazigspor - Istanbul BB 1:0 (Yilmaz 82)

Fenerbahče - Eskišehirspor 1:0 (Baroni 53)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti