Šeširi za Ligu prvaka skoro potpuno poznati, već imamo i moguću grupu smrti

Bit će vrlo zanimljivo

Šeširi za Ligu prvaka skoro potpuno poznati, već imamo i moguću grupu smrti

Nakon sinoćnjeg finala Evropa lige dobili smo mnogo jasniju sliku kako bi trebali izgledati šeširi pred izvlačenje grupne faze.

I prije sinoćnjeg meča jakosne skupine su bile prilično dobro poznate, ali poslije pobjede Chelseaja protiv Arsenala, znamo gotovo sve.

Chelsea, kao pobjednik Evropa lige, ide u prvi šešir gdje je nepoznanica još samo jedan tim. To će biti Liverpool ili Tottenham, zavisno od toga ko pobijedi u subotnjem finalu Lige prvaka. Ostali timovi koji će se naći u prvom šeširu su Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern, PSG i Zenit.

Nadalje, u drugom šeširu od ranije je poznato da će igrati Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, vjerovatno Porto (mora proći kvalifikacije) i Šahtar. Tim klubovima će se nakon finala Lige prvaka pridružiti poraženi tim, a vjerovatno će im se pridružiti i Ajax koji je stigao do drugog šešira zahvaljujući porazu Arsenala. Inače, i holandska ekipa prvo treba proći kvalifikacije, baš kao i Porto.

U trećem šeširu će sigurno biti Benfica, Lyon, koji je to saznao sinoć nakon poraza Arsenala, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Valencia i Inter. Tim klubovima će se vjerovatno nakon kvalifikacija pridružiti Celtic i Dynamo Kiev.

Što se tiče četvrtog šešira, tamo će se sigurno naći Lokomotiv Moskva, Genk, Galatasaray, Red Bull Leipzig, Atalanta i Lille, dok bi im se nakon kvalifikacija trebali pridružiti Copenhagen i Dinamo Zagreb.

Dakle, ostalo je još vrlo malo nepoznanica, ali većina stvari se zna pa se već može krenuti i u standardno predviđanje kako bi mogla izgledati eventualna grupa smrti.

Gledajući ove jakosne skupine, možemo zaključiti da bi, barem po imenima klubova, najjača grupa bila ona u kojoj bi igrali Manchester City, Real Madrid, Inter i Lille.

Ipak, bez obzira na to kakve budu grupe, Liga prvaka nas je navikla da uvijek možemo računati na uzbuđenja, pa ne trebamo nešto posebno ni vapiti za zanimljivim grupama.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Kada je izvlacenje?
1 0
Leo
Po vama se ni ne trebaju igrati kvalifikacije, ili? XD
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi