Šest golova Harmandića u iznenažujućem porazu Wetzlara

Njemački rukometni Kup

Šest golova Harmandića u iznenažujućem porazu Wetzlara

A. Beganović

Odigrane su sve utakmice šesnaestine finala rukometnog njemačkog Kupa. HSV našeg Enida Tahirovića bio je bolji od Bergischera (32:28), dok je Wetzlar našeg Adnana Harmandića poražen od Bad Schwartaua (33:30).

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u šesnaestini finala njemačkog Kupa priredili su rukometaši drugoligaša Bad Schwartaua, koji su pred svojim navijačima savladali favorizirani Wetzlar.

Adrian Wagner sa 7, te Toni Padpolinski sa 6 golova bili su najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi, dok je naš reprezentativac Adnan Harmandić sa 6 postignutih golova bio najefikasniji kod Wetzlara.

U osminu finala pored HSV-a i Bad Schwartaua prošli su BBM Bietighem, Lubbecke, Erlangen, Flensburg, Hannover, Minden, Eisenach, Loewen, Nordhorn, Emsdatten, Kiel, Melsungen, Balingen i Magdeburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.