Šest golova u pet utakmica

Italijanska Serija A

Šest golova u pet utakmica

Strijelci nisu bili raspoloženi u današnjih pet susreta devet kola italijanske Serije A, te su postigli samo šest golova.

Udinese je ostvario najubjedljiviju gostujuću pobjedu, slavivši sa 2:0 na gostovanju kod Barija. Alexis Sanchez doveo je ekipu sa Friulija u prednost u 16. minuti. Bari je imao priliku za izjednačenje u 51. minuti, ali je Barreto promašio penal. Kazna je stigla u 60. minuti, kada je na 2:0 povisio Isla.

Cagliari je također sa 2:0 bio bolji od Bologne, golovima Nena u 51. minuti, te Nainggolan u 78. minuti susreta.

Napoli je uspio savladati Bresciu u gostima minimalnim rezultatom od 1:0. Strijelac gola vrijednog tri boda bio je argentinski napadač Ezequiel Lavezzi.

Susret između Cesene i Sampdorije pripao je gostima iz Genove (0:1), dok su Parma i Chievo odigrali bez odluke i golova, 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.