Šest golova u remiju Fiorentine i Atalante
Odluka o putniku u finale biti će donesena u revanš utakmicu u kojoj se također očekuje veliki broj pogodaka.

Utakmica završena 3:3

Šest golova u remiju Fiorentine i Atalante

E. Oštraković

Fiorentina i Atalanta večeras su odigrale prvu utakmicu italijanskog Kupa, a rezultat je po završetku susreta bio 3:3.

U sjajnoj utakmici viđeno je dosta uzbuđenja, ali je remi bio najrealniji ishod utakmice.

Gosti su utakmicu otvorili sjajno. Već nakon 18 minuta igre imali su prednost od 0:2. Prvo je u 16. minuti za vodstvo Atalante pogodio Gomez, da bi samo dvije minute kasnije na 0:2 povisio Pašalić.

Ipak, istom mjerom uzvratila je i Fiorentina. Prvo je u 33. minuti Chiesa smanjio rezultat na 1:2, a tri minute kasnije Benassi je vratio stvari na početak.

U drugom poluvremenu su do novog vodstva došli gosti. Igrala se 58. minuti kada je za novo vodstvo Atalante pogodio De Roon. Imala je nakon toga Atalanta šansu da riješi utakmicu, ali nisu je iskoristili. Konačan rezultat postavio je Muriel u 79. minuti.

Odluka o putniku u finale biti će donesena u revanš utakmicu u kojoj se također očekuje veliki broj pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi