Batistuta: Real? Da sam otišao, zabio bih 200 golova i bilo bi dosadno
Gabriel Batistuta je na vrhuncu svoje karijere odbio sve velikane i odlučio da ostane u Fiorentini

Najveći dio svoje karijere proveo u Fiorentini

Batistuta: Real? Da sam otišao, zabio bih 200 golova i bilo bi dosadno

S. Pašalić

Legendarni argentinski napadač Gabriel Omar Batistuta je u vrijeme kada je pružao svoje najbolje igre bio jedan od najtraženijih igrača.

Većinu svoje karijere Batistuta je proveo u Fiorentini za koju je odigrao 269 utakmica i postigao 168 golova. U to vrijeme Gabriel Batistuta je bio jedan od najtraženijih napadača u svjetskom nogometu.

Svi nogometni velikani su ga htjeli imati u svojim redovima, ali je on odbijao da ode iz Fiorentine, a sada je konačno otkrio i zašto je to uradio.

Nakon što je Real Madrid bio zainteresovan da ga dovede, očekivalo se da će Batistuta prihvatiti ponudu, ali do toga nije došlo.

"Nikad nisam uživao biti zvijezda jer čim ste u fokusu odmah morate preuzeti i veću odgovornost", izjavio je Batistuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dobio sam mnogo ponuda od Real Madrida, Manchester Uniteda i Milana, ali preferirao sam mirnoću igranja za Fiorentinu. Da sam otišao u Madrid, postigao bih više od 200 golova, ali sam znao da bi mi bilo dosadno.", dodao je legendarni napadač.

"Isto bi mi se dogodilo u Milanu." Iako nikada nisam osvojio veliki trofej, smatram se pobjednikom jer sam pomogao Fiorentini da se natječe s velikim ekipama ", zaključio je Batistuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti