Šest poena Đedovića za Bayern

Gegić nije igrao

Šest poena Đedovića za Bayern

Midhat Šljivak

Bayern je u 9. kolu košarkaške Bundeslige uz dosta muke savladao Tubingen rezultatom 84:72.

Bavarci su meč otvorili serijom od 6:0 i kontrolisali su rezultat do kraja ovog dijela igre, ali su prvu četvrtinu dobili sa samo dva poena razlike, 27:25.

Tubingen je u drugoj dionici bio u odličnom naletu. Oni su ti koji su imali prednost većim dijelom druge četvrtine, ali su Bayernu dopustili seriju od 9:0 u samom finišu i na odmor su otišli sa minusom od šest poena, 51:45.

Gosti su uspijevali i tokom treće dionice da namuče ekipu Saše Đorđevića. Na otvaranju trećeg perioda su napravili seriju od 11:0 i ponovo su došli u prednost, ali je do kraja ovog dijela igre nisu uspjeli zadržati i u posljednji period se ušlo neriješenim rezultatom, 64:64.

Međutim, u posljednjoj dionici Bayern je slomio otpor neugodnog rivala. Zaigrali su domaći igrači mnogo bolje u odbrani, počeli su pogađati na drugoj strani i na kraju su uspješno završili posao u ovom duelu.

Nihad Đedović je u pobjedničkom timu ubacio šest poena za 22 minute na parketu, a Jared Cunningham je meč završio sa 23 poena. Amar Gegić nije igrao u ovom duelu.

Barry Stewart je na drugoj strani ubacio 17 poena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti