Šest timova u ovoj ligi može igrati u Evropi naredne sezone, ali također može i ispasti iz lige

Na koju ligu vas ovo podsjeća?

Šest timova u ovoj ligi može igrati u Evropi naredne sezone, ali također može i ispasti iz lige

S. Pašalić

Sezona u većini evropskih liga se bliži kraju, a tako se vodi borba za mjesta u evropskim takmičenjima za narednu sezonu, ali i borba za opstanak.

Liga koja će možda donijeti i najzanimljivju borbu je švicarska Super liga u kojoj su neke stvari poznate, ali na neke odgovore ćemo čekati do posljednjeg kola.

Young Boysi su suvereno osvojili naslov prvaka već sada. Ova ekipa nakon 30. odigranih kola ima 78 bodova i ima prednost od 22 boda ispred Basela koji je na drugom mjestu.

Thun je na trećem mjestu sa 40 bodova, a od 4. do 9. mjesta razlika između timova je samo pet bodova.

Lugano, Sion i Luzern imaju po 37 bodova, St. Gallen ima 36, Zurich 34, a Xamax ima 32 boda i trenutno se nalazi na 9. mjestu koje vodi u doigravanje za opstanak u ligi.

Do kraja prvenstva je ostalo još šest kola, a čini se da ćemo gledati veliku borbu u kojoj bilo koji od ovih šest timova može osigurati mjesto u evropskom takmičenju, ali isto tako može igrati i doigravanje za opstanak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi