Šesta obljetnica utakmice koju je upropastio jedan čovjek

Ime koje su svi zapamtili: Tom Henning Ovrebo

Šesta obljetnica utakmice koju je upropastio jedan čovjek

Vjerovatno najveća sudijska krađa, ili ublaženo nepravda, u historiji Lige prvaka se desila na današnji dan prije tačno šest godina.

Tada su sa na Stamford Bridgeu sastali Chelsea i Barcelona, ali utakmicu nisu obilježili ni Drogba, ni Eto'o, ni Messi već sudac Tom Henning Ovrebo.

Do te noći relativno nepoznati norveški sudac je izvedbom u Londonu ušao u fudbalske anale i postao primjer čovjeka kojem ni u kom slučaju ne treba dati pištaljku u ruku.

Chelsea je vodio sa 1:0 i bio za klasu bolji rival od Barcelone. Katalonci su izjednačili u trećoj minuti sudijske nadoknade golom Inieste, ali to ne bi bio ni prvi, ni posljednji put da se Barcelona provukla. Chelsea nije izbacio Iniesta, već Ovrebo.

Norveški sudac je propustio svirati čak šest penala za londonski tim, a neki od njih su bili i više nego očigledni. Nisu sporni samo penali, jer je u više navrata direktno naškodio Chelseaju svojim i više nego diskutabilnim odlukama.

Po završetku utakmice uslijedio je opšti haos, nešto što u Ligi prvaka nikada nije viđeno. Igrači Chelseaja su bili bijesni, a prednjačio je Drogba koji je direktno u kameru poručio: "Ovo je je*ena nepravda!". 

Ova utakmica je dala svog pobjednika koji se plasirao u finale Lige prvaka, ali će zauvijek ostati upamćena po nečem drugom. Donosimo vam nekoliko snimaka koji će vas vratiti šest godina unatrag na mjesto gdje se odvijala prava lakrdija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.