Šestogodišnja kazna Blatteru ostaje na snazi

Odbačena žalba

Šestogodišnja kazna Blatteru ostaje na snazi

  Seppu Blatteru nije poništena suspenzija od šest godina van svih fudbalskih aktivnosti. 

Sud za arbitražu (CAS) u Laussani je odbacio žalbu bivšeg predsjednika FIFA-e i potvrdio mu šestogodišnju zabranu bavljenja fudbalskim aktivnostima, a Blatter je priznao da drugačiju presudu nije ni očekivao. 

"Drugačija presudna nije mogla ni da se očekuje. Moram da prihvatim takvu odluku. U svojoj karijeri u FIFA sam shvatio da nekada u sportu pobjeđujete, a nekada gubite. CAS je odlučio da je kazna primjerena", izjavio je Blatter.

Blatteru se na teren stavlja da je na račun bivšeg predsjednika UEFA-e nelegalno prebacio dva miliona švicarskih franaka. Plaćanje je pravdano konsultantskim uslugama koje je Platini za FIFA-u učinio deceniju prije transakcije.

Podsjećamo, umjesto Blattera na čelo FIFA-e je stigao Giani Infantino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti