Blatter otkrio kako se namještao žrijeb

Svjedočio namještanju žrijeba

Blatter otkrio kako se namještao žrijeb

Endin Čaušević

Nekadašnji predsjednik FIFA-e Sepp Blatter izjavio je da je jednom prisustvovao namještanju žrijeba.

Blatter je suspendovan zbog korupcije, te je zbog toga morao napustiti predsjedničko mjesto FIFA-e. Sada kada nema nikakve veze sa ovom orgnizacijom, Blatter je odlučio da otkrije mnoge detalje.

On je za argentinske medije izjavio da je jednom prilikom svjedočio štimanju žrijeba za jedno evropsko takmičenje.

"Da, vidio sam to svojim očima i poprilično sam ubijeđen da je bilo štimanje. To je bilo za neko evropsko takmičenje. Samo jedan tim je uspio to, bio je to italijanski tim. Varali su tako što su neke loptice bile vruće, a neke hladna. Znam šta pričam bio sam tu", rekao je Blatter.

On je dodao da nikada nije učestovao u žrijebanju nekih parova, a da to drugi predsjednici jesu radili i to poprilično uspješno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti