Setien ima velike, ali i čudne ambicije: S trofejom među krave
EPA

Trener Barcelone

Setien ima velike, ali i čudne ambicije: S trofejom među krave

Quique Setien u januaru ove godine iznenada je dobio priliku da vodi Barcelonu.

Nakon dvije i pol godine saradnje Katalonci su se razišli za Ernestom Valverdeom, a iako su se kao mogući nasljednici pominjali brojni zvučni treneri, povjerenje je ukazano Setienu.

Navijačkom puku to i nije baš previše poznato ime, no ako ga nešto krasi, to je efikasna i napadačka igra s kojom je uostalom 2018. godine kao trener Betisa srušio Barcelonu (4:3).

Na predstavljaju simpatični Setien je kazao kako ni u najluđim snovima nije mogao očekivati da će dobiti poziv Barcelone i da je samo dan prije šetao pored krava u svom selu, a sada je otkrio da ima velike i u isto vrijeme pomalo čudne ambicije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Stalno govorim igračima da sam maksimalno posvećen, da nemam vremena za gubljenje. Sa Barcelonom želim osvojiti Ligu prvaka i špansko prvenstvo. Već sam sanjao da šetam Liencresom, kasabom u kojoj sam se rodio, s trofejom Lige prvaka u rukama i da ga pokazujem kravama", izjavio je Setien za TV3.

Prema aktuelnom stanju na tabeli Barcelona je dva boda ispred Reala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi