Setien spremio novu formaciju za Valenciju: Niko se ne sjeća kada je Barca igrala u takvom izdanju

Derbi na Mestalli

Setien spremio novu formaciju za Valenciju: Niko se ne sjeća kada je Barca igrala u takvom izdanju

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas igraju u gostima protiv Valencije derbi 21. kola španske La Lige.

Katalonski klub prolazi kroz turbulentan period nakon što je Ernesto Valverde dobio otkaz, a njegovo mjesto preuzeo je Quique Setien. U prve dvije utakmice Setien se nije baš proslavio iako je Barca uspjela upisati pobjede.

No, prvi veliki ispit za Setiena je danas protiv Valencije jer je jasno da je Mestalla tradicionalno nezgodno gostovanje za Katalonce. Setien je u Kupu Kralja protiv Ibize testirao formaciju 3-4-3 koja nije baš najbolje funkcionisala, ali ruku na srce on je odmarao u ovom meču sedmoricu prvotimaca.

Očekuje se da će večeras Setien napraviti sedam promjena u sastavu, a španski mediji prenose da je za Valenciju spremio novu formaciju. Barca neće igrati u prepoznatljivoj formaciji 4-3-3 i navodno će formacija biti 5-3-2.

On je ovu formaciju najviše koristio kao trener Betisa, a očito da je želi testirati i u Barceloni koja godinama nije igrala u takvom izdanju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Semedo, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Arthur, Griezmann, Messi.

Barcelona team news predicted line up Valencia

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Momak
Ko prati barselonu zna da clanak nije istinit jer je u kupu koristio ovu formaciju kada su jeeva dobili 2-1 trećeligaša
2 0
CD84
Nije 5-3-2 vec 3-4-3, kada prepisujete procitaljte bolje??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi