Setien uveo paklen tempo: Dvojica igrača Barcelone nakon 20 minuta više nisu mogli trenirati

Kondicija je veliki problem za pojedince

Setien uveo paklen tempo: Dvojica igrača Barcelone nakon 20 minuta više nisu mogli trenirati

E. Čaušević

Quique Setien je u ponedjeljak izabran za novog trenera Barcelone i odmah je uveo svoj režim rada.

Setien je igračima poručio da će trenirati skoro svaki dan, a trening će imati čak i na dan utakmice. Nekim igračima se ovo baš i ne sviđa jer je Ernesto Valverde često davao slobodan dan fudbalerima Barcelone.

No, novi trener je odlučio u potpunosti promijeniti stvari i vratiti disciplinu u tim. Ovih dana je bilo veoma pakleno na treninzima Barcelone, a španski mediji prenose da Setien nije imao milosti.

Kako piše ESPN pojedini igrači Barce imaju problema sa fizičkom spremom i bili su iznenađeni radom novog trenera. Gerard Pique i Arturo Vidal nakon samo 20 minuta treninga u utorak više nisu imali snage i osjećali su se preumorno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Setien je poručio da je jasno da im kondicija nije jača strana i da se moraju fokusirati na to. Valverdeov ritam ih je očito opustio, ali dolazak Setiena je totalno prodrmao prvotimce katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi