Setiena pitali kako Pjanić još uvijek igra za Juve, a Artur ne igra za Barcu: "To nije isto"

Trener Barcelone je dao odgovor

Setiena pitali kako Pjanić još uvijek igra za Juve, a Artur ne igra za Barcu: "To nije isto"

E. Čaušević

Trener Barcelone, Quique Setien, održao je danas press konferenciju pred gradski derbi protiv Espanyola, a jedna od tema bio je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Prošle sedmice je potvrđeno da je Pjanić novi igrač Barcelone, ali će se ovom klubu pridružiti tek kada završi sezonu s Juventusom. U suprotnom pravcu će Arthur Melo koji je s Starom damom potpisao saradnju do ljeta 2025. godine.

Barcelona sutra igra gradski derbi protiv Espanyola i Setien je danas održao konferenciju za novinare. Jedno od pitanja bilo je i za Pjanića, odnosno zašto on igra za Juventus otkako je ozvaničen transfer, a s druge strane Arthur ne igra za Barcu.

"To nije ista situacija. Ne možete porediti Pjanića i Arthura na takav način. Arthur još uvijek trenira s ekipom i želi završiti sezonu, ali njegov nastup zavisi od moje taktike i to je to", poručio je Setien

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je nakon potpisa za Barcelonu već narednog dana igrao za Juventus, dok Arthur prethodnih mečeva uopšte nije ni bio u konkurenciji za nastup.

Brazilac je tražio od Barcelone da mu dopuste da prije završetka sezone napusti klub i priključi se Juventusu. On će u Barci biti do kraja La Lige, ali u Ligi prvaka na njega Setien vjerovatno neće računati i očito da već sada uigrava taktiku koja ne uključuje Brazilca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi