Traore ima na stolu ponude giganata: Engleska, Španija ili Italija?

Gdje će završiti?

Traore ima na stolu ponude giganata: Engleska, Španija ili Italija?

Krilni igrač iz Wolvesa Adama Traore vjerovatno će ovog ljeta promijentii sredinu. 

Obzirom da igra fantastičnu sezonu, Traore je 'zapao ' za oko brojnim velikanima i on bi trebao biti jedna od glavnih priča na 'transfer pijaci'.

ESPN prenosi da će Traore ostati u redovima Wolvesa ukoliko ova ekipa u narednoj sezoni bude igrala Ligu prvaka, tj. ako kroz Premiership zauzme četvrtu poziciju ili osvoji Evropa ligu.

U suprotnom slučaju će se odlučiti za odlazak, a ponuda neće manjkati. U vrhu liste klubova koji ga žele su Juventus, Manchester City i Barcelona. Navodno je Stara dama za sada najbliža dovođenju, dok bi ga Barca mogla priuštiti tek sljedećeg ljeta.

Inače, ranije se spominjalo kako ga žele Liverpool i Arsenal, ali čini se kako su ti klubovi sada pali u drugi plan.

Podsjetimo, Traore je karijeru počeo u Barceloni, ali iz ovog kluba je otišao u ljeto 2015. godine te potpisao za Aston Villu. Kasnije je igrao i za Middlesbrough prije nego što je u ljeto 2018. godine za 20 miliona eura potpisao petogodišnji ugovor s Wolvsima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, ostale su mu još tri godine ugovora i Wolvesi ga sigurno neće pustiti za male novce.

Inače, on je ove sezone upisao šest golova i 12 asistencija u svim takmičenjima. U Premiershipu ima devet asistencija i drugi je asistent lige. Po Trandsfermarktu cijena mu se predviđa na 25,5 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Joj kad kažu najbliži Juventusu. Pa gdje će ti toliki igrači koji će po vašem preći u Juve. Ko će igrati, ko grijati klupu?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi