Setiena "rešetali" pitanjima: Koga bi on lično više volio u timu, Pjanića ili Arthura?

Press konferencija pred meč s Celtom

Setiena "rešetali" pitanjima: Koga bi on lično više volio u timu, Pjanića ili Arthura?

Edmir Škorić

Ne prestaje se u Španiji i Italiji, ali i ostatku Evrope pisati o mogućoj razmjeni Barcelone i Juventusa.

Prema posljednjim informacijama, sve je već dogovoreno i ostaje nam samo da igrači otputuju na ljekarske preglede u nove sredine i da potpišu ugovore. Pjanić (30) će tako u Barcelonu, a sedam godina mlađi Brazilac u Torino.

Trenera Barcelone Quiquea Setierna su danas pitali da li bi on lično više volio Pjanića ili Arthura u timu ako ostane trener i sljedeće sezone?

"Ne komentarišem hipoteze. Stalno sam u kontaktu sa sportskim menadžmentom, ali ne tražim previše objašnjenja svaki dan jer se ne mogu istrošiti na stvarima koje me se ne tiču. Usredotočen sam na sutrašnju utakmicu", kazao je Setien.

Govorio je Setien i o Arthuru, a novinare opet zanima - ako već zna da ide, kako uspijeva da ostane fokusiran?

"Klub mu nije rekao da će otići. Sada će biti treninga i bit će s nama do posljednje utakmice. Ja u principu i dalje računam na njega, on je igrač koji će nam trebati do kraja sezone. On mora da se isključi od svih vanjskih faktora, da bude fokusiran na teren jer nam je važan. Svakom igraču mora biti jasno da sezona nije gotova, mada je ovo čudno vrijeme i situacija je takva kakva jest".

Da li biste razumjeli bijes navijača ako Arthur ode?

"On nije prvi koji je u klub stigao s velikim entuzijazmom i to nije urodilo plodom. To se događa s mnogim momčadima i igračima. Razumijem da će mnogi navijač biti ljuti"

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da li i dalje vjeruje da Real Madrid može doživjeti poraz?

"Naravno da da. Ima još sedam utakmica, svaka je važna, a Real iako je u dobroj formi kao i mi, vjerujem da će negdje prosuti bodove. Mi moramo gledati svoje utakmice i pobjeđivati".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti