Ševčenko ima želju da trenira u Premier ligi ili Seriji A

Nakon Ukrajine

Ševčenko ima želju da trenira u Premier ligi ili Seriji A

Edmir Škorić

Legendarni napadač Milana Andrij Ševčenko sprema se za povratak na klupsku scenu.

Ševčenko se već povezivao s bivšim klubom Milanom, a selektor Ukrajine u budućnosti želi da vodi klub u Engleskoj, gdje je također igrao, ili Italiji.

Andrea Maldera, koji radi sa Ševčenkom u Ukrajini, za Tuttosport je otkrio tu želju popularnog Sheve.

"Nakon iskustva kao trenera reprezentacije, njegov će cilj biti treniranje kluba", rekao je Maldera, pa je nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nije važno da li će to biti u Premier ligi ili Seriji A. On je marljiv radnik i od početka me oduševio. Htio je mene i Maura Tassottija u svom stručnom štabu prije četiri godine i voli da sluša i prihvata drugačije vizije određene situacije. Puno je naučio od Carla Ancelottija, pažljiv je prema detaljima prilikom pripreme igrača i praćenja njihovog napretka".

"Ono što dijeli s Massimilianom Allegrijem je sposobnost čitanja igre- Sheva je vjerodostojna figura i igrači mu zaista vjeruju, što je temeljno u modernoj igri", zaključio je nekadašnji pomoćni trener Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi