Ševčenko: Ukrajina ovisi o mladim igračima

Ševčenko: Ukrajina ovisi o mladim igračima

Edmir Škorić

Andrej Ševčenko smatra da će Ukrajina ostaviti dobar dojam na Euru ovog ljeta, kome je upravo njegova zemlja, zajedno s Poljskom, domaćin.

Bivši napadač Milana i Chelseaja povući će se iz nacionalne momčadi po završetku Eura, samo nekoliko mjeseci prije nego što napuni 36 godina. Najbolji strijelac Ukrajine svih vremena uključen je u momčad za Ep unatoč godinama i ne baš najboljoj formi.

 

"Imamo mladu momčad sa dosta potencijala. Puno će ovisiti o tome kako će se mladi igrači nositi na psihološklom planu", izjavio je Ševčenko, dodavši:

 

"Bit će poseban pritisak na njih. Ako se oni mogu nositi s njim, imamo dobre šanse za prolaz u grupi. Najjači dio naše igre je brza transformacija iz odbrane u napad. Imamo puno brzih igrača. Tako će naša igra biti izgrađena na brzim kontranapadima, koristeći krila. To su karte na koje moramo igrati i pokušat ćemo ih iskoristiti".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

Ukrajina će igrati u grupi D zajedno s Engleskom, Francuskom i Švedskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.