Eurogol Rakitića i kasni gol Ocamposa za besanu noć navijača Atletico Madrida

Sjajan derbi smo gledali

Eurogol Rakitića i kasni gol Ocamposa za besanu noć navijača Atletico Madrida

Eldar Ganibegović

Sevilla i Atletico Madrid odigrali su derbi 18. kola španske Primere, a na kraju je slavio domaćin s 2:1.

Domaćin je poveo već u sedmoj minuti. Rekik dodaje do Ivana Rakitića, a ovaj s tridesetak metara plasira bombu prema golu Jana Oblaka. Slovenac nije imao šanse i to je bilo 1:0. Pogledajte gol klikom ovdje.

U 33. minuti gosti dolaze do izjednačenja, a nakon kornera je pogodio Felipe. Ovdje pogledajte njegov gol.

Na narednu priliku se čekalo do 54. minute, ali Ivan Rakitić puca neprecizno. Joao Felix u 81. šutira, ali odbrambeni igrač mu blokira.

I kada se činilo da će meč završiti bez pobjednika, Delaney nakon jednog kornera pogađa prečku, lopta se odbija, a Lucas Ocampos u 88. minuti pogađa za velika tri boda Seville. Argentinčev gol pogledajte klikom ovdje.

Atletico Madrid je mogao do novog izjednačenja, ali zaista nije imao sreće. Joao Felix u petoj minuti sudijske nadoknade ispaljuje top prema golu domaćih, ali njegov šut je odsjeo na prečki Bonoa.

Oglasi

Tim iz Andaluzije tako se uključio u borbu za titulu s Real Madridom s obzirom na to da za Kraljevima sada zaostaju pet bodova i drugi su na tabli, dok je s 29 Atletico Madrid na petom mjestu.

Za tri dana Sevilla se u zaostalom meču 4. kola sastaje s Barcelonom a Atletico gostuje Granadi da nadoknadi meč 9. kola. Nakon togaslijedi mini pauza.

Sevilla u 19. kolu gostuje kod Cadiza trećeg januara, dok će Atletico Madrid dan ranije dočekati Rayo Vallecano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 18. kolo:

Sevilla 2:1 Atletico Madrid (Rakitić 7', Ocampos 88'; Felipe 33')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi