Sevilla najavila tužbu protiv Barcelone zbog ulaznica, a na kraju ih ponizili vlastiti navijači

Od 300 prodali 53 karte za meč

Sevilla najavila tužbu protiv Barcelone zbog ulaznica, a na kraju ih ponizili vlastiti navijači

Endin Čaušević

Barcelona i Sevilla igraju trenutno na Camp Nou meč 20. kola španske La Lige, a u centru pažnje ovih dana bila je žalba gostiju iz Andaluzije koji su tražili više ulaznica za svoje navijače i čak su najavili tužbu protiv Barce, no sve bi moglo pasti u vodu nakon što su ih njihovi navijači itekako osramotili večeras.

Derbi između Barcelone i Seville je već nekoliko glavna tema javnosti u Španiji, ali ponajviše zbog saopštenja kluba iz Andaluzije koji je protiv Katalonaca najavio čak i tužbu na sudu.

Naime, u Sevilli su itekako ljuti što su od Barcelone za ovaj susret na Camp Nou dobili svega 300 ulaznica što je znatno manje nego prije.

To je ponajviše zbog toga što je Barcelona uvela pravila od ove sezone da gostujući navijači ne mogu kupovati ulaznice za ostale tribine već samo za onu na kojoj su smješteni navijači tog kluba koji organizovano dolaze na meč.

To pravilo uvedeno je nakon meča Barce i Frankfurta kada je na Camp Nou u meču polufinala Evropske lige bilo više gostujućih nego domaćih navijača i Barcelona je odlučila tome stati u kraj.

Također, razlog što su navijači Seville dobili samo 300 ulaznica je činjenica i da se renovira gornji dio tribine na stadionu gdje su inače smješteni gostujući navijači.

Oglasi

Čelnici Seville su izuzetno negodovali zbog takve odluke i čak su najavili da će tužiti Barcelonu jer su uskratili njihovim navijačima da bodre svoj klub u većem broju kako je to bio slučaj inače u okršajima ovih klubova.

Međutim, čini se da bi se prijetnje Seville mogle pasti u vodu i to zbog njihovih navijača koji su ih propisno osramotili večeras na Camp Nou.

Naime, španski mediji pišu da je Sevilla od 300 ulaznica koliko je dobila od Barcelone pred večerašnji meč prodala svega 53 karte svojim navijačima što je ogroman udarac za klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, to najbolje pokazuje i trenutno stanje u Sevilli gdje ovaj klub igra daleko od očekivanog ove sezone, a navijači su očito na ovaj način odlučili pokazati svoje nezadovoljstvo i tek nešto više od njih 50 je doputovalo večeras u Barcelonu da bordi svoj tim.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi