Pet godina nije rekao ni slova, a zatim je 'eksplodirao'- "Uhvatio me za vrat, tu je bilo gotovo"

Isco traži nove izazove

Pet godina nije rekao ni slova, a zatim je 'eksplodirao'- "Uhvatio me za vrat, tu je bilo gotovo"

Midhat Šljivak

Sjajni španski fudbaler Isco Alarcon već je šest mjeseci bez kluba. Ovaj 31-godišnji fudbaler je u januaru napustio Sevillu, te je odlučio otkriti detalje zbog kojih je pobjegao iz ovog kluba. Desio se fizički sukob sa sportskim direktorom Monchijem i nekadašnja zvijezda Real Madrida više ni sekunde nije želio ostati u timu iz Andaluzije.

Isco Alarcon odlučio je nakon pet godina po prvi put razgovarati sa španskim medijima i u razgovoru za Marcu otkrio je brojne nevjerovatne detalje koji su mu se desili nakon odlaska iz Real Madrida prošlog ljeta.

Isco je po isteku ugovora 2022. godine otišao iz Real Madrida gdje je u devet godina osvojio sve što je mogao i mislio je da će isti mir naći u Sevilli. Prevario se i iza njega je najteža godina u karijeri.

"Želio sam biti neprimjetan. Nisam se osjećao ugodno pred novinarima jer ne volim kako se sve predstavlja. Dosta je neistina koje su me vrijeđale i želio sam se držati po strani", rekao je Isco u razgovoru za Marcu i ističe da je često bio blizu da 'eksplodira'.

"Uff, mnogo puta sam bio na ivici, ali nisam se želio uvlačiti u ralje svih špekulacija. To bi bilo pogrešno. Bilo je i mojih grešaka, izvagao sam sve dobro. Izolacija mi je prijala, sagradio sa štit i radije sam miran. Nisam dugo dao intervju, ali sada je vrijeme."

Oglasi

"Želim se riješiti tereta kojeg držim u sebi i želim reći istinu o svemu što se događalo", poručio je Isco i govorio je o onom što mu se desilo u Sevilli nakon odlaska iz Real Madrida.

"Lopetegui me zvao. Znam da me voli kao igrača i pod njegovim vodstvom sam igrao najbolji fudbal. Smatrao sam da je to dobar korak za karijeru, ali on je dobio otkaz i došao je Jorge Sampaoli."

"Čudne stvari su se počele dešavati u klubu. Pozvali su mog menadžera i tražili su način da me se riješe. Niko mi ništa nije rekao. Kada sam saznao šta žele napraviti, otišao sam do Monchija i rekao mu da šta sam čuo: 'Ako me ne podnosiš, budi iskren i riješit ćemo sve bez problema. Tu sam ispred tebe'. On je po medijima pričao da ja želim ići, a to nije istina."

"Svaki dan je zvao i mene i menadžera. Maltretirao nas je, a kada dam došao da mu u oči kažem da je neiskren, došlo je do fizičkog sukoba. Rekao sam mu da je najgora osoba koju sam upoznao u svijetu fudbala, a on me napao."

"Priišao mi je, uhvatio me za vrat i krenuli smo u obračun. Morali su nas rastavljati. Nakon toga nisam želio ni čuti za povratak u tim, iako sam imao sa svima dobar odnos. Nisam želio igrati za klub čiji me sportki direktor fizički napada i potom se ne izvini. Lagao je na svakom koraku. Odlučio sam otići bez ikakve naknade."

Oglasi

"Sve se to dogodilo na putu ka svlačionici. Osjećam sam se povrijeđenim jer sam zaista želio pomoći klubu. Monchi se očigledno nije slagao s mojim dovođenjem. Nisam plakao zbog svega, ali osjećao sam se tužno i razočarano."

Isco je bio pred potpisom za Union Berlin. Došao je u Njemačku i doživio je šok.

"Izgledat će kao da tražim izgovore, ali došao sam u Berlin na potpis. Sve je bilo dogovoreno da bi zatim u 15 minuta promijenili pola stvari u ugovoru. Fotografisao sam se, bio spreman za ljekarski, ali nije bilo poštovanja u načinu na koji su sve radili. Nemam ja 17 godina. Spakovao sam se i otišao kući."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno je bez kluba, ali to će se uskoro promijeniti.

"Čekam ponudu tima koji igra lijep napadački fudbal. Želim uživati u fudbalu, ali i osvajati titule. Ispred mene je još dosta toga. Nedostaje mi biti fudbaler", poručio je Isco.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti