Rakitiću stigla ponuda kojoj se nije mogao nadati: Ljubav ili novac?

Hrvat je u dilemi

Rakitiću stigla ponuda kojoj se nije mogao nadati: Ljubav ili novac?

Samir Mlaćo

Pred Ivanom Rakitićem je teška odluka. Sevilla grca u dugovima, dug je 90 miliona eura i svi prvotimci su slobodni.

Ide se u podmlađivanje ekipe, što jasno govori i o ambicijama kluba.

Rakitić želi ostati, u Sevilli je kao kod kuće, no sada je pitanje i kakvu platu će imati. Ugovori će biti smanjeni, iako su iskusni Nemanja Gudelj i Jesus Navas već potvrdili ostanak.

Žele biti uz mladu ekipu, vjeruju u klub i navijače koji sa nevjericom prate sva dešavanja.

Rakitić također ima iste ciljeve, no pojedini klubovi vrebaju svoju šansu. Najprije iz Saudijske Arabije, nude mu trostruku veću platu i uskoro mora donijeti odluku.

Sa 35 godina Rakitić ima priliku napraviti sjajan transfer, naravno financijski te 'napuniti' svoju račun.

Biće zanimljivo vidjeti šta će odlučiti. Ljubav, emocije ili sjajan novac?

Oglasi

Saudijci ne biraju sredstva za dovođenje kvalitetnih i poznatih imena.

Posljednji na radaru je Bernardo Silva koji će sigurno napustiti Manchester City, ali su svi smatrali da će ostati u Evropi.

Sinoć su mediji u Engleskoj objavili da je Bernardo Silva odlučio da definitivno napusti Manchester City i da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji iako je u najboljim godinama svoje karijere. No, milione iz S. Arabije očito ne može da odbije što samo dovoljno pokazuje snagu klubova iz te daleke zemlje.

Objavljeno je da je Bernardo Silva dao zeleno svjetlo Manchester Cityju da pregovara sa Al Hilalom i da je spreman da potpiše za taj klub iz Saudijske Arabije ukoliko ponuda bude zadovoljavajuća.

Navodno, Silvina želja je ostanak u Evropi, ali ne želi zatvoriti vrata Al Hilalu i spreman je na pregovore jer je svjestan da će neki evropski klub teško da se nosi s ponudom koju će mu dati čelnici kluba iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Al Hilal je već napravio nekoliko zvučnih transfera ovog ljeta, a sigurno da se izdvajaju dolasci Kalidoua Koulibalyja i Edouarda Mendyja koji su stigli iz Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi