Sevilla izvukla pouku iz Milanove velike greške!

Sjajan posao španskog kluba

Sevilla izvukla pouku iz Milanove velike greške!

Andre Silva je na ljeto 2017. godine iz Porta stigao u Milan. Rossoneri su za njegove usluge tada izdvojili 38 miliona eura, ali mladi napadač nije pokazao gotovo ništa u svojoj prvoj i, očigledno, jedinoj sezoni na San Siru.

Igrao je 23-godišnji Silva dosta loše, pa ga je Milan poslao na posudbu u Sevillu, a kako je stigao na stadion Ramon Sanchez Pizjuan, tako je ponovo eksplodirao.

Postigao je portugalski napadač osam golova u 12 nastupa u La Ligi i Sevilla je odlučila iskoristiti opciju otkupa njegovog ugovora.

Iako njegova posudba traje do narednog ljeta, Sevilla će svoju opciju iskoristiti ranije. Milan će tako izgubiti sjajnog napadača, a da pri tome neće ništa zaraditi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rossoneri očigledno nisu očekivali da će Silva ponovo proraditi, pa su u ugovor sa Sevillom uključili opciju otkupa njegovog ugovora za 35 miliona eura kako bi vratili veći dio uloženog novca.

Sevilla, međutim, neće ponoviti istu grešku kao Milan, pa će u ugovor sa sjajnim Portugalcem odmah ugraditi otkupnu klauzulu u iznosu od 85 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi