Villarreal ponizio Almeriju i slavio sa 8:0

Utakmica Kupa Kralja

Villarreal ponizio Almeriju i slavio sa 8:0

E. Čaušević

Fudbaleri Villarreala večeras su deklasirali Almeriju sa 8:0 u revanš utakmici šesnaestine finala Kupa Kralja.

Prva utakmica ovih ekipa bila je spektakularna i završena sa 3:3, no u revanšu je Žuta podmornica očitala pravu lekciju Almeriji. Villarreal je na krilima Ekambija posao završio već u prvom dijelu. Ekambi je za svega 13 minuta postigao hat-trick, dok se na pauzu otišlo rezultatom 4:0 kada je Bacca pogodio u 45. minuti.

Rapsodija Ekambija nastavila se i u drugom dijelu kada je u 47. minuti svojim četvrtim golom povisio na 5:0. Šesti gol za domaće djelo je Morena, dok je na 7:0 povisio Bacca iz penala. Konačnih 8:0 postavio je Raba u samom finišu utakmice.

U osminu finala teže od očekivanog prošla je i Sevilla koja je s minimalnih 1:0 pobijedila Villanovense. Jedini gol na meču postigao je Andre Silva. Dalje ide i Real Sociedad koji je pred svojim navijačima slavio protiv Celte Vigo sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi