Sevilla je prvi učesnik osmine finala Evropske lige!

Andalužani ponovo bolji od Lazija

Sevilla je prvi učesnik osmine finala Evropske lige!

Sevilla i Lazio su svoj revanš meč 1/16 finala Evropske lige odigrali dan ranije od ostalih ekipa. Domaća Sevilla je slavila sa 2:0 i tako potvrdila plasman u osminu finala, pošto je i u prvom meču, na Olimpicu, upisala pobjedu (0:1).

Lazio je imao prve opasnije šanse na utakmici i to preko Lulića i Cataldija, ali se rezultat nije mijenjao, da bi Sevilla do vodstva stigla u 20. minuti susreta.

Sarabia je šutirao sa vrha kaznenog prostora, golman Lazija odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Wissam Ben Yedder i pogodio za 1:0.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:0, da bi na otvaranju drugog Andalužani poputno kontrolisali meč, sve do 60. minute kada Vazquez dobija drugi žuti karton i ostavlja Sevillu sa desetoricom.

Naon Vasquezovog isključenja Lazio je krenuo po gol, ali su gosti promašili nekoliko dobrih šansi.

Ubrzo, međutim, i Lazio ostaje sa desetoricom pošto je sudija Taylor, čini se prestrogo, pokazao direktan crveni karton Marušiću.

Do kraja je Sevilla uspjela potvrditi pobjedu i plasman u osminu finala pošto je Sarabia u 79. minuti pogodio za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treba istaći da je Senad Lulić odigrao svih 90 minuta u dresu Lazija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti