Sevilla nakon penala do polufinala
Foto: EPA

Evropska liga

Sevilla nakon penala do polufinala

Midhat Šljivak

Fudbaleri Seville plasirali su se u polufinale Evropske lige. Oni su večeras nakon penala savladali Athletic Bilbao sa 5:4 i braniće naslov najboljeg tima u ovom takmičenju.

Prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko prilika na obje strane, ali je realizacija izostala, tako da se na odmor otišlo mirnih mreža.

Ipak, nastavak donosi mnogo uzbuđenja. Gosti su u vodstvo stigli u 57. minuti kada je Aritz Aduriz pogodio za vodstvo od 1:0.

Međutim, samo dvije minute kasnije Sevilla je izjednačila. Kevin Gameiro je na pravom mjestu za poravnanje rezultata na 1:1.

Do novog vodstva Baskijci stiži u 80. minuti. Raul Garcia je pogodio za 2:1, a ovaj rezultat je značio i odlazak u produžetke. 

Produžeci donose mnogo bolju igru Seville. Dva puta su pogodili okvir gola, igrači Athletica su izbjali loptu s gol-linije, ali golova nije bilo, te se pristupilo izvođenju penala

Bolje su se nakon penala snašli igrači Seville, te odlaze u polufinale Evropske lige.

Evropska liga, četvrtfinala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sevilla - Athletic Bilbao 1:2 (Gamiero 59' / Aduriz 57', Garcia 80') 5:4 penali

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi