Sevilla i Shakhtar slavili bitne gostujuće pobjede

Evropa liga, četvrtfinale

Sevilla i Shakhtar slavili bitne gostujuće pobjede

Fudbaleri Shakhtara slavili su pobjedu u prvom meču četvrtfinala Evropa lige u gostima kod Brage rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez većih uzbuđenja, a sve što vrijedi istaći prije 45. minute je šansa u 22. minuti za Silvu čiji je udarac odbranio Pyatov.

I onda, kada su svi mislili da će se na poluvrijeme otići bez golova, Rakitsky je zatresao mrežu domaćih za slavlje njegovog tima. 

Nastavak meča donio je sličnu priču. Prvo je Silva zatresao prečku gostujućeg gola u 51. minuti, da bi Facundo Ferreyra pogodio u 75. minuti za 2:0. Da bi stvari koliko toliko izgledale bolje po domaće, pobrinuo se Eduardo u 89. minuti kada je pogodio za konačnih 1:2.

Španski derbi u četvrtfinalu igrale se ekipe Atletic Bilbaa i Seville. Prvo poluvrijeme nije donijelo veće šanse pa se na odmor otišlo bez golova. Ipak, već u trećoj minuti nastavka Aduriz je pogodio za vodstvo domaćih. Samo osam minuta kasnije Kolodziejczak je pogodio za 1:1. Kada se mislilo da će meč biti završen bez pobjednika, Iborra je u 83. minuti na asistenciju Gameira postigao veoma važan gol za goste koji su stekli veliku prednost pred revanš.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi