Sevilla nakon šokantnog ispadanja ima novog trenera

Dobro poznato ime

Sevilla nakon šokantnog ispadanja ima novog trenera

Teme:

Eliminacija u osmini finala Evropske liga rezultirala je promjenom na trenerskoj klupi Seville.

Andalužani već neko vrijeme ne bilježe najbolje rezultate, a kap koja je prelila čašu bilo je ispadanje od praške Slavije, poslije čega je vodstvo kluba uručilo otkaz dosadašnjem treneru Pablu Machinu.

U Sevilli se jednostavno nisu mogli pomiriti s neuspjehom u takmičenju koje su svojevremeno osvajali tri puta zaredom, a kako je saopšteno, klub će do kraja sezone voditi sportski direktor Joaquin Caparros.

"Iskusni trener će voditi današnji trening ekipe i biti na klupi u nedjelju na gostovanju kod Espanyola", saopćili su iz španskog kluba.

Caparros je slično iskustvo imao i prošle sezone kada je privremeno naslijedio smijenjenog tadašnjeg trenera Vincenza Montellu, a vodio je, između ostalog, još Osasunu, Granadu, Levante, Athletic Bilbao, Deportivo, Villarreal, Al-Ahli...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je u pitanju prvenstvo, Sevilla u LaLigi zauzima šesto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi