Slavia Prag nakon produžetaka napravila senzaciju i izbacila Sevillu!

Veliko iznenađenje u izvedbi Slavije

Slavia Prag nakon produžetaka napravila senzaciju i izbacila Sevillu!

E. Oštraković
Teme:

Slavia je nakon produžetaka uspjela napraviti iznenađenje i izbaciti ekipu Seville. Regularni dio utakmice završen je rezultatom 2:2, dok je nakon produžetaka rezultat bio 4:3.

Domaći su do pobjede došli u posljednjim momentima utakmice i to nakon gola Traorea.

Revanš susret ponudio je sjajnu igru i dosta golova. Prvi do vodstva stigli su domaći u 15. minuti preko Ngadeua koji je zatresao mrežu Seville. Stvari na početak vratio je Ben Yedder sa bijele tačke u 44. minuti i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Domaći su ponovo poveli odmah na startu drugog poluvremena preko Souceka koji je također bio siguran iz penala. Ipak, samo osam minuta kasnije El Haddadi je golčinom donio poravnanje Sevilli. Do kraja regularnog dijela utakmice niti jedna ekipa nije uspjela postići pobjedonosni gol, ali dosta bliže golu su bili gosti iz Španije.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sevilla je do prvog vodstva na ovoj utakmici stigla u prvom produžetku, tačnije u 98. minuti preko Vazqueza. Ipak njihovo slavlje je trajalo samo četiri minute jer je Slavia izjednačila preko van Burena u 102. minuti. Slavia je nakon toga bacila sve karte u napad, a prolaz im je u 119. minuti donio Traore.

Top Komentari

mer12
ko je ovdje pisao da je sevilja dobra ekipa hahaaaaaa
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi