Sevilla odnijela čitav plijen sa Kanarskih otoka

La Liga, 24. kolo

Sevilla odnijela čitav plijen sa Kanarskih otoka

Iako kroz historiju Las Palmas bilježi dosta dobre rezultate u duelima sa Sevillom, danas na svom terenu nije uspio izbjeći poraz. Andalužani su danas slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Povela je Sevilla u 35. minuti preko Ben Yeddera koji se našao na pravom mjestu nakon pokušaja Sarabije.

Imao je Ben Yedder i u samom finišu prvog dijela odličnu priliku, ali je šutirao pored gola, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:1 u korist Seville.

Početak drugog dijela donio je i novi gol Seville. Igrala se 50. minuta kada je Pablo Sarabija zatresao mrežu domaćih nakon asistencije Vazqueza.

Mogao je u 65. minuti N'Zonzi povisiti prednos Andalužana, ali je golman domaćih Chichizola odlično reagovao i odbranio njegov pokušaj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U finišu susreta Las Palmas uspijeva smanjiti zaostatak. Layun je skrivio prekršaj u kaznenom prostoru, a Calleri u 82. minuti pogodio za 1:2.

U posljednjim trenucima susreta Alejandro Galvez je uspio poslati loptu u mrežu gola Seville, ali je sudac prethodno signalizirao ofsajd poziciju. Ipak, ova sudijska odluka je bila, u najmanju ruku, diskutabilna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti