Sevilla pobijedila Huescu i zadržala priključak za Barcelonom

Lagana pobjeda Andalužana

Sevilla pobijedila Huescu i zadržala priključak za Barcelonom

Fudbaleri Seville pobijedili su večeras na domaćem terenu ekipu Huesce sa 2:0 u okviru 10. kola španske La Lige.

Sevilla se nalazi u vrlo dobroj formi u posljednje vrijeme, pa je ostvarila novu laganu pobjedu.

Za razliku od prethodnog meča, kojeg je odigrala u okviru Evropa lige protiv Akhisar Belediyea, Sevilla se danas namučila da dođe do trijumfa, a to je uspjela tek u posljednjoj trećini susreta.

Andalužani su poveli tek u 65. minuti kada je Šarabia postigao gol za 1:0. Pobjeda je potvrđena 12 minuta prije kraja susreta kada je isti fudbaler upisao i drugi gol na meču za tri boda svog tima.

Sevilla nakon ovog meča ima 19 osvojenih bodova, odnosno dva manje od Barcelone koja je lider, dok je Huesca na posljednjoj poziciji sa samo pet osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 10. kolo:

Sevilla - Huesca 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi