Lazio osvojio Velodrome, Chelsea rutinski, Sevilla baš bez milosti

Evropska liga

Lazio osvojio Velodrome, Chelsea rutinski, Sevilla baš bez milosti

Večerašnjim utakmicama u grupama G, H, I, J, K i L kompletirano je 3. kolo Evropske lige.

Najzanimljiviji meč odigran je na Velodromeu, gdje je Lazio bez većih problema savladao Marseille rezultatom 3:1. Nebeskoplavi su poveli u 10. minuti golom Wallacea, a u 59. minuti su uduplali vodstvo preko Caiceda. Payet je u 86. minuti lijepim golom vratio Marseille u igru, da bi u 90. minuti Marušić eurogolom postavio konačan rezultat susreta.

U drugoj utakmici ove grupe, Frankfurt je sa 2:0 bio bolji od Apollona golovima Kostića iz 13. i Hallera iz 32. minute. Frankfurt vodi na tabeli grupe H sa devet bodova, Lazio ima šest a Marseille i Apollon po jedan.

Chelsea je na svom terenu rutinski savladao BATE Borisov sa 3:1, a briljirao je Lofthus-Cheek koji je postigao hat-trick u 2., 8. i 54. minuti. Rios je u 80. minuti zabio za konačnih 3:1.

Španski timovi su večeras bili vrlo raspoloženi, što se posebno odnosi na Sevillu koja je razbila Akhisar sa 6:0. Zanimljivo, šest različitih igrača je pogađalo za domaći tim: Mesa, Sarabia, Muriel, Promes i Mercado, dok je jedan gol djelo golmana Lukača koji je nespretho reagovao u 35. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Efikasan je bio i Villarreal, koji je na svom terenu savladao Rapid iz Beča sa 5:0. Za Žutu podmornicu su pogađali Fornalis, Ekambi, Raba i Moreno, uz autogol Baraca.

Ostali rezultati:
Bešiktaš - Genk 2:4
Jablonec - Astana 1:1
PAOK - MOL Vidi 0:2
Rangers - Spartak Moskva 0:0
Rennes - Dynamo Kiev 1:2
Sarpsborg - Malmo 1:1
Standard - Krasnodar 2:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi