Sevilla poražena, Stevanović debitovao u Primeri

19. kolo španske Primere

Sevilla poražena, Stevanović debitovao u Primeri

Ekipa Valencije ugostila je večeras na Mestalli Sevillu u okviru 19. kola španske Primere te je slavila sa 2:0.

U timu Seville, Spahić je susret kao i obično počeo u prvih 11, a Miroslav Stevanović je u igru ušao sa klupe u 83. minuti utakmice.

 

Na prva uzbuđenja na susretu čekalo se do 12. minute kada je nakon jednog kornera Valencije, Ricardo Costa iskoristio zbunjenost odbrane gostiju, ali nije uspio da pogodi mrežu Lopeza.

 

Nizale su se nakon tog trenutka većinom poluprilike sa obje strane, dakle nije bilo ozbiljnije prijetnje za golmane. 

 

U 39. minuti susreta, Emir Spahić je zaradio svoj deveti žuti karton u sezoni nakon grubog starta nad jednim od igrača Valencije. Ipak promjene rezultata do kraja prvog poluvremena nije bilo.

 

U nastavku susreta, Valencija je bila nešto konkretnija, a takvu igru je uspjela da pretvori u pogodak u 51. minuti. Soldado je nakon još jedne loše reakcije odbrane Seville loptu poslao iza leđa golmana gostujuće ekipe.

 

U 83. minuti, na teren je umjesto Reyesa istrčao naš Miroslav Stevanović, a treba istaknuti da je Sevilla svoje najbolje prilike imala upravo preko naših reprezentativaca, Spahića i Stevanovića koji nisu imali dovoljno sreće i preciznosti da se večeras upišu u listu strijelaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

A onda, u 89. minuti, Soldado svojim drugim golom postavlja konačan rezultat i ruši sve nade ekipe iz Andaluzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.