Sevilla povela, ali poražena napustila Camp Nou
Foto: EPA

Barcelona slavila protiv Seville

Sevilla povela, ali poražena napustila Camp Nou

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Barcelone savladali su večeras na Camp Nouu ekipu Seville (2:1) u derbiju 26. kola španske Primere.

Aktuelni prvak Španije do pobjede u večerašnjoj utakmici stigao je teže od očekivanog. Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imala je Barcelona u 12. minuti kada je Messi direktno iz kornera pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Suarez koji je zatresao prečku.

Propuštena prilika Barceloni se osvetila osam minuta kasnije kada su gosti stigli do vodstva. Tremoulinas je asistirao sjajno za Vitola kojem nije bilo teško da zatrese mrežu Claudija Brava.

Ipak, Barcelona je u 31. minuti uspjela da izjednači. Lionel Messi postigao je fenomenalan gol iz slobodnog udarca za 1:1. Isti igrač je do kraja prvog dijela imao još jednu šansu, ali je njegov udarac odbranio Ricco.

Samo tri minute u drugom poluvremenu bile su potrebne Barceloni da stigne do potpunog preokreta. Luis Suarez je bio u ulozi asistenta, a mrežu Seville zatresao je Gerarg Pique.

Nakon vodstva Barcelone gosti su imali nekoliko odličnih prilika za izjednačenje, a najbolju je propustio Kevin Gameiro koji je izašao sam pred Brava, ali je ovaj put golman Barce bio na visini zadatka.

I Barcelona je imala svoje prilike, a prednjačio je Messi koji nije uspio po drugi put da matira golmana Barcelone. Na sreću katalonske ekipe do kraja utakmice se nije mijenjao rezultat.

Barcelona je prva na tabeli Primere sa 66 bodova osam više od drugoplasiranog Atletica, te 12 više od Reala koji je treći. Sevilla se nalazi na šestom mjestu sa 41 bodom.

Primera, 26. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Sevilla 2:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi