Sevilla i Salzburg remizirali u utakmici kakva se ne pamti u Ligi prvaka

Meč kakav je teško objasniti

Sevilla i Salzburg remizirali u utakmici kakva se ne pamti u Ligi prvaka

S. Grebović

Utakmica na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan donijela nam je scene kakve se ne pamte u bogatoj historiji Lige prvaka.

Ko nije gledao ovu utakmicu i vidio konačan rezultat 1:1 pomislio bi: "Ok, sve je normalno", ali tok ovog meča je bio sve samo ne normalan, pogotovo u prvom poluvremenu.

Naime, glavni arbitar ove utakmice, Aleksey Kulbakov je u prvih 40 minuta utakmice pokazao četiri jedanaesterca! Da, dobro ste pročitali!

Tri je dosudio u korist austrijske ekipe, a jedan u korist Seville. Od četiri penala, igrači oba tima su iskoristili svega dva, što je još više nevjerovatno...

Prvi kazneni udarac dosuđen je za goste u 13. minuti, a neprecizan je bio Karim Adeyemi. Svega osam minuta kasnije Bjelorus je ponovo pokazao na kreč, a ovaj put precizan je bio Hrvat Luka Sučić koji je pogodio za vodstvo svog tima.

Hrvatski internacionalac je imao priliku i u 37. minuti da postigne novi gol sa bijele tačke, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U smiraju prvog dijela arbitar je odlučio i Andalužane da počasti sa jednim penalom, a siguran realizator bio je još jedan Hrvat na ovoj utakmici i to Ivan Rakitić.

U nastavku meča penal serija nije nastavljena, mreže su mirovale, pa su se obje ekipe morale zadovoljiti podjelom bodova u premijernom meču Lige prvaka ove sezone koji će bez sumnje ostati upisan u anale elitnog takmičenja.

Top Komentari

tip
Providno, globalno stimanje rezultata. Nevjerovatno do cega je fudbal dosao.
1 6
Eno30
Mec odigrano za kladionicu
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi