Sevilla rutinski pregazila Fiorentinu za plasman u finale

Evropska liga, polufinale

Sevilla rutinski pregazila Fiorentinu za plasman u finale

Fudbaleri Seville večeras su u Firenci trijumfovali protiv Fiorentine rezultatom 2:0, te tako izborili plasman u finale Evropske lige. 

Klub iz Andaluzije uspio je opravdati ulogu favorita i pitanje pobjednika riješio je već u prvom poluvremenu utakmice. Bacca je u 22. minuti pogodio za vodstvo Seville, da bi samo pet minuta kasnije prednost gostiju udvostručio Caricco.

Najbolju šansu da dođe do pogotka Fiorentina je propustila u 67. minuti, kada dosuđeni jedanaesterac nije iskoristio Iličić. Do kraja susreta mreže su mirovale i rezultat je ostao nepromijenjen. 

Podsjetimo, Sevilla je u prvoj utakmici slavila rezultatom 3:0, a u finalu Evropske lige odmjerit će snage sa ukrajinskim Dniprom.

Evropska liga, polufinale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fiorentina - Sevilla 0:2 (Bacca 22., Caricco 27.)


Carlos Bacca Great Goal Fiorentina 0-1 Sevilla... by livegoalshd

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.