Sevilla u derbiju savladala Valenciju

Preuzeli drugo mjesto od Barcelone

Sevilla u derbiju savladala Valenciju

Endin Čaušević

Fudbaleri Seville ostvarili su večeras pobjedu na domaćem terenu protiv Valencije (2:1) u okviru 13. kola španske La Lige.

Jedan od derbija ovog kola na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu odigrali su Sevilla i Valencija, tri boda na kraju upisala je domaće ekipa. Prvo poluvrijeme bilo je kao uspavanka, ali su se igrači obje ekipe razigrali u drugom dijelu.

Sevilla je u prednost stigla u 53. minuti utakmice kada je autogol postigao Garay. Ipak, desetak minuta kasnije Valencia je izjednačila, a mrežu domaćih zatresao je Munir koji je u igru ušao samo nekoliko minuta ranije.

Ipak, Sevilla je u finišu utakmice uspjela da dođe do tri boda. Gol za pobjedu domaće ekipe u 75. minuti postigao je Parejo. Sevilla je sada druga sa 27 bodova, dok je Valencia tek na 16. mjestu sa 11 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 13. kolo:

Sevilla - Valencia 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti