Sevilla već dogovorila prvo zimsko pojačanje

Stiže Brazilac Arana

Sevilla već dogovorila prvo zimsko pojačanje

Teme:

Sevilla će u januarskom prelaznom roku dovesti nekoliko pojačanja, a već je poznato ko će sigurno potpisati za klub iz Andaluzije. 

Lijevi bek Corinthiansa Guilherme Arana dogovorio je dolazak u Sevillu s kojom će početkom 2018. godine potpisati četverogodišnji ugovor.

Španski mediji tvrde da će ovaj fudbaler biti plaćen između 12 i 15 miliona eura, a Arana je i lično potvrdio da je dogovor već postignut.

"Sve je dogovoreno i samo se čeka januar. Sastat ću se sa predsjednikom i potpisati ugovor na četiri godine", izjavio je Arana za brazilski ESPN. Guilherme Arana ima 20 godina i nastupa za mladu reprezentaciju Brazila, a u svojoj kratkoj karijeri je već osvojio dvije šampionske titule u domovini. Ponikao je u Corinthiansu, ali je kratak period proveo na posudbi u Atletico PR-u.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Aranu su interes pokazali još neki veliki evropski klubovi, ali na kraju je najupornija bila Sevilla koja je u njemu dobila fudbalera na kojeg se mnogo očekuje u budućnosti.

Top Komentari

suarez7
Cim je Guilherme mora valjat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi