Sevilla pobjedom nad Villarrealom skočila na četvrto mjesto

La Liga

Sevilla pobjedom nad Villarrealom skočila na četvrto mjesto

Edmir Škorić
Teme:

U prvom susretu 16. kola španske La Lige Sevilla je sa 2:0 savladala Villarreal.

Tim iz Andaluzije je osmom pobjedom stigao do 26 bodova i pozicije broj četiri i svakako će učiniti se da do kraja sezone ostane među ekipama koje će izboriti Ligu prvaka.

Počelo je dobro po domaće, pošto je dosuđen penal u osmoj minuti nakon pregledavanja snimke pomoću VAR-a, a nakon što je Forthy jedan šut Seville blokirao rukom, a na kraju je dobio žuti karton. Lucas Ocampos je bio siguran sa 11 metara.

Sevilla je s tim golom lakše igrala u nastavku meča, bila je spokojnija, smirenija, pa je u 53. minuti nakon ubačaja Ocamposa En Nesyri postigao pogodak i stavio tačku na i.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla je danas pokazala da je kvalitetnija od Žute podmornice i da je u ovom trenutku ona ta koja je bliže plasmanu u Ligu prvaka. Ovo je ujedno posljednji meč u 2020. godini za jedne i druge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi